dimarts, 10 de maig del 2011

Trobada d'Escoles en Xarxa



El dijous 19 de maig tindrà lloc a l'Institut de Tortosa la 5a Trobada d'Escoles en Xarxa de Secundària. 84 nois, noies i 12 professors procedents d'instituts d'arreu dels Països Catalans participaran en aquesta activitat, organitzada conjuntament per Òmnium Cultural i Vilaweb en el marc del projecte Escoles en Xarxa.

El principal objectiu de la trobada és el treball conjunt dels estudiants i els professors dels diferents centres, tot recreant de forma presencial la xarxa lingüística i cultural a la qual participen diàriament a través dels blocs d'Escoles en Xarxa.


Durant tot el dia, els nois i noies participaran en tallers per conèixer l'entorn i les característiques culturals de Tortosa: el centre històric de la ciutat, el riu Ebre, la jota, el parlar tortosí o l'obra de Gerard Vergés i Joan Panisello, a partir dels quals realitzaran pràctiques de periodisme digital. Cada taller estarà format per un grup de joves dels diferents centres, tenint en compte la diversitat lingüística i geogràfica dels participants, i estarà coordinat per algun dels mestres participants. Diverses entitats de la ciutat col·laboren en l'organització d'aquests tallers, sota la coordinació de la seu territorial d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre. L'Institut de Tortosa serà el centre d'operacions de la trobada.


La trobada es podrà seguir via twitter mitjançant el hastag #escolesenxarxa. I, posteriorment, la feina feta en els diferents tallers es podrà veure a través dels blocs d'aquest projecte.